Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος - Μπενετάτος Νεκτάριος
 
 
 
Δημητρακοπούλου 41-45 11742 Αθήνα (Στάση μετρό Συγγρού Φιξ)
 
Λεωφ. Δεκελείας 138-140 143 41, Νέα Φιλαδέλφεια
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Βιογραφικό Σημείωμα

 
Ο Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος Νεκτάριος Μπενετάτος γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Κεφαλονιά. Έπειτα από ισάριθμα Αριστεία προόδου με τα χρόνια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εισήχθη ως αριστούχος στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997 κι αποφοίτησε το 2003 με βαθμό πτυχίου «Άριστα».

To 2004 – 2006 ολοκλήρωσε την Υπηρεσία Υπαίθρου στο Γ.Ν. Καρπενησίου και στο «άγονο» Περιφερειακό Ιατρείο Βαλαώρας του νομού Ευρυτανίας και το 2007 ξεκίνησε την απαιτούμενη διετή άσκηση στην Παθολογία στην Α’ Παθολογική Κλινική του Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο». Από το 2009 έως το 2013 ειδικεύθηκε στην Ενδοκρινολογία και τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό».

Εντός της περιόδου αυτής, εργάσθηκε και συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τις επιστημονικές δραστηριότητες και τις Εφημερίες της Α’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής και απόκτησε πολύτιμη εμπειρία στην αντιμετώπιση τακτικών και επειγόντων περιστατικών που αφορούν όλο το φάσμα της Κλινικής Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη.

Η εκπαίδευσή του ολοκληρώθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» και στην Ενδοκρινολογική Μονάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, συμμετέχοντας στα Ιατρεία Ενδοκρινοπαθειών Κύησης, Εμμηνόπαυσης και Οστεοπόρωσης, Ενδοκρινολογίας της Αναπαραγωγής, Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών και στο Ανδρολογικό Ιατρείο.

Ο κ. Μπενετάτος Ν. παρακολουθεί τις σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο της Ιατρικής με συνεχιζόμενη εκπαίδευση και συμμετοχή σε πολυάριθμα σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ αποτελεί μέλος Ελληνικών και Ξένων Επιστημονικών Εταιρειών.

Κατέχει άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας [Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE) Grade A, Michigan Examination for the Certificate of Proficiency in English (ECPE) Grade A] και πολύ καλή γνώση Η/Υ (Windows, MacOS, MS Office).